Winkelwagen
Menu
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Tips: De juiste onderhoudsproducten voor schoenen

U wilt uw schoenen na aankoop zo lang mogelijk mooi houden. Daarom is het noodzakelijk dat u goed schoenen onderhoud toepast met het beste wat er is. En laten we nou net de juiste producten hebben voor elk type schoen.

Bij ons is het mogelijk om met uw aankoop de juiste onderhoudsproducten voor uw schoenen te bestellen.Wij verkopen verschillende producten van het merk Collonil. Bestel je online? Dan profiteer je van gratis verzending vanaf €99,95 in Nederland. (achteraf betalen is helaas niet mogelijk)

Het behandelen van de schoenen bestaat uit 3 onderdelen;

  • Beschermen
  • Voeden
  • Reinigen

Beschermen en onderhoud van schoenen | Gebruik deze onderhoudsproducten

Carbon Pro spray

Voor het beschermen van de schoenen kunt u een vuil- en waterafstotende spray gebruiken. Deze Carbon Pro spray beschermt de schoenen tegen regen en vuil.

U kunt deze spray gebruiken op alle materialen.

Om glad leer te beschermen met Carbon Pro spray, spuit u de schoenen een aantal keren in. Hierbij moet wel een droogtijd van een aantal seconde tussen gehouden worden. Spuit de schoen niet te nat in, er mag geen druppelvorming plaatsvinden. Bij suède, nubuck en textiel kan de schoen geheel natgespoten worden.

Deze krachtige waterproof bescherming is geïnspireerd op de carbon technologie. Hierdoor ontstaat er een onzichtbare structuur die zorgt voor een extreem sterke bescherming tegen vocht en vuil. Waterdruppels glijden als parels van het materiaal af.

Het advies is om de schoenen telkens na 15 keer dragen weer opnieuw in te spuiten om de werking van Carbon Pro spray in stand te houden. Deze spray is extreem zuinig in gebruik, waardoor u langer met een spuitbus kunt doen.

Onderhoudsproducten voor schoenen die ze voeden

Wax leather spray

Deze spray biedt niet alleen bescherming, maar ook verzorging en voeding aan gewaxte en matte leersoorten met bijenwas.

Nubuck velours spray

Deze Collonil suède & nubuck spray beschermt suède en nubuck. Deze spray is verkrijgbaar als kleurloze spray maar ook in diverse kleuren.

Schoenen reiniging

Gum

De Collonil soft gum is voor het droog reinigen van gevoelig glad leer en textiel. Deze gum verwijdert vuil, zoals zwarte strepen. Probeer dit altijd even op een stukje van de schoen wat uit het zicht is en wrijf voorzichtig over te materiaal. Gebruik de gum niet op suède.

Crêpe block

Het Collonil crêpe block is geschikt voor het verwijderen van vlekken uit suède en nubuck

Schoenspanners

Een schoenspanner is een object dat ervoor zorgt dat het leder van de schoen in een mooie en goede vorm blijft. Door het dragen van leren schoenen ontstaan er bijna onmiddellijk vouwen en kreukels in het leer. Dit is vooral op het voorblad van de schoen vaak duidelijk zichtbaar. Het is daarom raadzaam om direct na het dragen van de schoenen, een goede schoenspanner in de schoen te plaatsen. Het leder is dan nog warm, vochtig en daardoor vormbaar. Als het leder afkoelt en krimpt, blijft het in de juiste vorm door de schoenspanner. Een goede schoenspanner moet de schoen in de neus en hiel volledig opvullen.

Gebruik bij voorkeur een houten schoenspanner. Hiermee heeft de schoen de meest optimale spanning en onttrekt vocht en nare geurtjes uit de schoen. Bij de keuze van een schoenspanner is de keuze voor een maat groter de juiste. Deze moet immers strak gespannen staan in de schoen.

Wij hopen u hiermee voldoende informatie gegeven te hebben. Mocht u toch nog vragen of advies nodig hebben, kunt u contact opnemen met de klantenservice

Betalen aan de kassa iDEAL Visa MasterCard PayPal VVV Cadeaubon fashioncheque

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.